Mount Kelvin – Valaistuksen ohjausjärjestelmä

Miksi valaistuksen ohjausjärjestelmä kannataa hankkia?

Kohteesta riippuen valaisimilla pystytään säästämään energiaa 20-30%. Valaistuksen ohjauksella voidaan saavuttaa 30-50% energiansäästöt kohteesta riippuen. Hankkimalla siis energiatehokkaat valaisimet ja valaistuksen ohjausjärjestelmän, voit säästää energiankulutuksessa jopa 80%.

Mount Kelvin on Suomalainen pilvipohjainen valaistuksen ohjausjärjestelmä. Se on markkinoiden ylivoimaisesti paras ja monipuolisin valaistuksen ohjausjärjestelmä, ja se säästää huomattavasti rakennuskuluissa. Se ei ole ainoastaan valaistuksen ohjaukseen, vaan sillä on mahdollista estää myös vesivahinkoja, valvoa huoneen lämpötilaa ja kosteutta, sekä happipitoisuutta.

Mount Kelvin käyttää langatonta ja paristotonta EnOcean standardiin perustuvaa tekniikkaa (ISO/IEC 14543-3-10), se mahdollistaa kytkimien sijoittelun sinne missä se ei ennen ole ollut mahdollista. Sohvan kylkeen, ruokapöytään tai vaikka jääkaapin oveen. Vain mielikuvitus on rajana!

Mount Kelvin hyödyntää myös DALI standardia (IEC 62386), jonka avulla valaisimet liitetään järjestelmään. DALI mahdollistaa jokaisen valaisimen yksilöllisen ohjauksen. Sen avulla on mahdollista ohjata tarpeen tullen vain yhtä valaisinta, vaikka katossa olisi useampi kiinteästi asennettu valaisin. Mount Kelvin:in ansiosta DALI valaisimien käyttöönotto on helpompaa kuin koskaan! Se mahdollistaa myös verhomoottorien sekä erilaisten sensoreiden liittämisen järjestelmään, esimerkiksi liiketunnistimen sekä vakiovaloanturin.

Kytkimet

Langattomat ja paristottomat kytkimet on helppo asentaa esimerkiksi kaksipuoleisella teipillä seinään. Mikäli kyseessä on saneerauskohde on ne myös mahdollista sijoittaa vanhan kytkimen paikalle, kojerasiaan kiinnitettynä. Kytkimet eivät ainoastaan ole helppoja asentaa, ne säästävät huomattavasti rakennuskuluissa, niin kaapelissa kuin asennustarvikkeissakin unohtamatta kaapelointiin ja kytkentöihin kuluvaa aikaa. Kytkimiä on saatavilla perinteisiin kalustesarjoihin, esimerkiksi ABB:n Jussi- tai Schneiderin Exxact-sarjoihin. Me suosittelemme Giran kytkimiä sillä ne ovat näyttäviä ja tuntumaltaan huomattavasti parempia.

Mobiiliapplikaatio

Mobiiliapplikaation avulla otetaan Moun Kelvin järjestelmä käyttöön, sekä sillä on mahdollista luoda virtuaalisia kytkimiä. Se on tehnyt DALI valaisimien käyttöönotosta helpompaa kuin koskaan ennen! Et tarvitse koulutuksia osataksesi käyttää sitä. Pienellä perehtymisellä, hallitset kotisi valaistuksen mistä vain. Jokaisella Mount Kelvin keskusyksiköllä on oma ”avaimensa”. Tämä mahdollistaa sen että kukaan muu ei pääse ohjaamaan valaistustasi, ollessaan samassa verkkoon. Avain on myös mahdollista jakaa perheenjäsenille ja vieraille. Tai sitten voit halutessasi pitää ohjakset omissa käsissä ja pitää avaimen vain omana tietonasi.

Puheohjaus

Amazon Echo Dot mahdollistaa valaistuksen puheohjauksen! Puheohjaus toimii selkeillä komennoilla, kuten esimerkiksi ”Alexa, turn on bedroom.”. Puheohjaus on mukavuuden haluisille hifistelijöille oikea ratkaisu! Olet sohvalla, et jaksa nousta jotta voisit laittaa valoja himmeämmälle, ja puhelinkin on kaukana. Mitä teet? ”Alexa, turn on evening lights.” Helppoa ja kivaa. Tee vaikutus ihmisiin edistyksellisellä valaistuksen ohjauksella!

Toimintaperiaate yksinkertaisesti

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää mikäli jokin jäi kaivelemaan mieltä. Kerromme mielellämme, miksi juuri sinun kannattaisi hankkia Mount Kelvin valaistuksen ohjausjärjestelmä!

Ota yhteyttä