Siirry suoraan sisältöön

Hirsitalo Nokia

Projektin lähtökohtana oli tehdä perinteinen sähköjärjestelmä, mutta kuitenkin että se on visuaalisesti premiumia. Kaikki asennuskalusteet ovat mustia/antrasiittia, joka istuu kivasti puun sävyjen kanssa.

 

Kohde oli meidän ensimmäinen hirsitalo, mutta päätimme heti alusta lähtien selättää hirsitalojen haasteet, kuten ulkoseiniin uppoasennus. Onneksi myös rakennuttajalla oli kokemusta talojen rakentamisesta, niin talo valmistui ilman suurempia ongelmia.

Hirsitalon haasteena on ulkoseinien sähköt, koska sijainti on todella tarkka. Hirressä on tehtaalta tullessa poratut yleensä 40mm reiät kaapeleille, jossa piilee kuitenkin pieni vaara. Ulkoseinien kasaus vaiheessa joku oli lyönyt muutamaan sähköreikään hirren kiinnitystapin, joka vaikeutti kaapelien vetoa siististi.

Kohteessa oli mahdollista jättää lattiavalu n. 10cm talon ulkoseiniltä avoimeksi, jolloinka tukossa olleet reiät saatiin alakautta kaapeloitua. Olohuoneeseen asennettiin samalla myös telkkarille lattiaan virranotto rasia. 

Kaiken kaikkiaan hirsitalo ei ole sen monimutkaisempi talo sähköjen kannalta. Se vaatii hieman enemmän miettimistä ja työtä, mutta lopputulos on lähes poikkeuksetta sen arvoinen!


“Vapaa sana risuja ja ruusuja”

Tero Nieminen

Kuvia

Selaa muita referenssejä